Wij maken gebruik van cookies

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies. Door de tracking cookies te accepteren, word je herkend. Zo kunnen we onze website afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en kunnen we je relevante informatie en advertenties laten zien, binnen en buiten onze website. Klik op ‘Ik ga akkoord’ als je hiermee akkoord gaat. Je kunt je instellingen altijd inzien en laten wijzigen. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid.

Ik ga akkoord

Boek nu je DJ voor 2021, bekijk onze kennismakingsdagen

Home » blog » Lisette’s Trouwblog #03

Lisette’s Trouwblog #03

Lisette’s Trouwblog #03

Zomer of winter bruiloft?

December is begonnen! Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Een gezellige tijd met je vrienden en familie. Je zult herkennen dat je agenda erg vol staat. Sinterklaas vieren bij tante Loes en kerstinkopen met mams, je kent het wel. Maar je hoort bijna nooit dat iemand gaat trouwen in december. Waarom eigenlijk niet? Iedereen geeft als goed “excuus” dat ze graag mooi weer willen op de bruiloft, een strak blauwe lucht met een zonnetje. Dat snap ik ook wel. Maar is bijvoorbeeld een winterwonderland thema geen leuk idee voor je bruiloft? De kerst staat bekend om de aankleding. De kerstbomen, lampjes en kaarsjes. Er hangt sfeer in de lucht, die eigenlijk schitterend is voor een bruiloft. Wie gaat er in December trouwen? Ik vind het in ieder geval erg tof!

trouwen in de winter

Uit ervaring op mijn werk, merk ik dat de maanden mei tot en met september het drukste zijn op het gebied van bruiloften. Dat je al meer dan 1 jaar voor je bruiloft moet reserveren bij de locatie waar jij je bruiloft wilt geven, zegt al genoeg. Maar wat vind je eigenlijk belangrijk voor je bruiloft. Vind je het belangrijk dat je gasten aan het eind van de avond het gevoel hebben dat ze niet meer recht kunnen lopen of dat ze heerlijk gegeten hebben? Iedereen heeft een verschillende smaak, dus zie je ook veel verschillen tussen bruiloften. Zo wil een bruidspaar in de middag een receptie voor zijn of haar collega’s, verre vrienden en familie en daarna een heerlijk diner met de mensen die dicht om hen heen staan. Een ander bruidspaar begint bijvoorbeeld al ’s morgens om 5 uur, om bij zonsopkomst een fotoreportage te laten maken. Weer een anders bruidspaar wil een buffet of een 10-gangen diner. Iedereen is anders heeft andere wensen voor een van de mooiste dagen van het leven, zowel wat betreft de datum als wat betreft de invulling. Ik begrijp dat erg goed!

Zelf ben ik niet iemand die ’s morgens om 5 uur al bij de kapper in de stoel gaat zitten. Dan moet ik wel van mijn stokje gevallen zijn. Ik wil best op tijd uit bed hoor, begrijp me niet verkeerd :-). Maar om daar ’s morgens al met kwasten en haarfrutsels te zitten… Nee daar zat ik niet echt op te wachten, overigens nog steeds niet. Rond 7 uur je bed uit en je dag beginnen met een lekker croissantje met jam en een bak koffie, dat klinkt mij veel beter in de oren! Jullie bruiloft is bij uitstek een dag om te genieten van alles. En niet om als een kip zonder kop rond te lopen. Zelf had ik al genoeg stress om alles in goede banen te laten lopen. Laat staan dat ik ook nog eens zo vroeg mijn bed uit ging. Ik zal nooit het moment vergeten dat ik in de auto zit onderweg naar de kapper. Toen Ik uitstapte keek ik plots recht in de ogen van mijn vriendin. Zij was dus wel om 5 uur opgestaan om vervolgens een uur later bij de kapper te zitten. “Lisette, wat doe jij??” Ik ging kapot van het lachen. Zij stond daar om 08.30 uur volledig in de make-up en krullen op straat. Terwijl mijn haar en make-up nog gedaan moest worden. “Moet jij niet opschieten”, zei ze. Ik zei heel rustig: “het is nog lang geen 11.30 hoor. Ik zie je straks”.

trouwen in de winter

Fotocredits: Bruidbeeld.nl

Of je nu je bruiloft houd in januari of in juni… Jij moet het gevoel hebben dat dit de bruiloft is die bij je past. Ieder seizoen in het jaar heeft wel weer iets moois te brengen. Ik zou inderdaad zelf ook gaan voor een lekker warm temperatuurtje, een strak blauwe lucht en een zonnetje. Maar ik kan ook goed begrijpen dat mensen rond deze tijd van het jaar willen trouwen vanwege alle gezelligheid en de heerlijke sfeer om je heen. De maand december is een feestmaand waarbij je veel tijd met je vrienden en familie doorbrengt. Al met al best een feit om nog eens lekker over na te denken. Ik pak zo lekker een warme chocomelk met slagroom. En dan lekker wegdromen bij de leuke dingen die komen gaan de aankomende tijd!

Tot volgende week,

x Lisette

trouwen in de winter

Fotocredits: Bruidbeeld.nl

Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×

Call Now Button
More in Blog, Blogs door bruidjes, Bruiloft, Inspiratie
Trouwblog | 17 Sounds
“Thinking out Loud!” Trouwblog #1

Trouwblog Trouwen, een bruiloft, een jurk, een feest, uitnodigingen, een bruidstaart, een openingsdans en natuurlijk de muziek. Dit alles begint...

Close